ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 87ΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 29/6 – 1/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την συμμετοχή στο 87ο Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Αλίμου στις 29/6 – 1/7 ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα η αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Η αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, η οποία αποτελεί και την βιτρίνα του κολυμβητικού τμήματος και της Μεσσηνίας γενικότερα, εκπροσωπεί ανελλιπώς και επάξια την καλαματιανή κολύμβηση στην μεγαλύτερη εγχώρια κολυμβητική διοργάνωση με μεγάλες διακρίσεις. Στο εφετινό πρωτάθλημα ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας συμμετείχε με πέντε από τους επτά κολυμβητές που είχαν εξασφαλίσει τα όρια συμμετοχής. Ο Αγγουράς Δημήτρης δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων όπου φοιτά, ενώ ο Τσάκαλης Γιώργος επέλεξε να επικεντρωθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών που θα διεξαχθεί στις 19-22/7.
Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας συμμετείχε στις Γυναίκες με τις κολυμβήτριες Λουκαρέα Σταυρούλα, Σκιαδοπούλου Ολγα, Λαπιώτη Βασιλική, Χάππα Αναστασία και στην κατηγορία Ανδρών με τον Αγγουρά Γιάννη. Στις γυναίκες είχαμε την είσοδο σε δύο τελικούς με την Λουκαρέα Σταυρούλα στα 50ΥΠ όπου με επίδοση 30”14 κατέλαβε την 4η θέση (προκριματικά 30”72) και την Σκιαδοπούλου Ολγα στα 200 μικτή όπου κατέλαβε την 7η θέση με ατομικό ρεκόρ 2’25”20 (προκριματικά 2’27”33). Οι υπόλοιπες επιδόσεις των παιδιών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι οι εξής:

Λουκαρέα Σταυρούλα    100ΥΠ     1’07”89     9η
200ΥΠ 2’27”46 12η
Σκιαδοπούλου Ολγα 50ΠΕΤ 29”62 17η
100ΠΕΤ 1’07”37 21η
Λαπιώτη Βασιλική 50ΠΕΤ 30”34 29η
100ΠΕΤ 1’08”67 33η
Χάππα Αναστασία 50ΠΕΤ 30”73 34η
Αγγουράς Γιάννης 100ΠΕΤ 1’02”45 38η

Πρωταθλητής για ακόμα μία φορά αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατακτώντας τον 59ο τίτλο του στην κολύμβηση. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην γενική βαθμολογία ήταν 24η (5ος επαρχιακός σύλλογος) σε 43 σωματεία που βαθμολογήθηκαν, ενώ στις γυναίκες 18ος (3ος επαρχιακός σύλλογος) σε 33 σωματεία που βαθμολογήθηκαν. Συνολικά στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 452 κολυμβητές -τριες από 78 σωματεία και δύο χώρες την Νότια Αφρική και το Λίβανο. Στους αγώνες, συμμετείχε (50μ. πρόσθιο) και ο Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο (2012) και το Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) Κάμερον βαν ντε Μπουργκ, 2 φορές επίσης Παγκόσμιος πρωταθλητής (2009 Ρώμη, 2013 Βαρκελώνη), με 10 συνολικά μετάλλια σε αντίστοιχη διοργάνωση, από το 2007 (Μελβούρνη) και άλλα 6 σε Παγκόσμια πρωταθλήματα 25άρας πισίνας που απέσπασε και το θερμό χειροκρότημα των φίλων του υγρού στίβου.
Θετικό χαρακτήρισε το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας ο επικεφαλής του κολυμβητικού τμήματος Στάθης Μπακολιάς. Η ομάδα είχε καλύτερη παρουσία σε σχέση με την περσινή χρονιά κάτι που φαίνεται άλλωστε και στην βαθμολογία. Διανύουμε την πιο σημαντική περίοδο του προπονητικού κύκλου αφού μέσα σε διάστημα 25 ημερών διεξάγονται οι διοργανώσεις για τις οποίες έχουμε δουλέχει όλη την χρονιά. Μαζί με τον Παναγιώτη Λαγοπάτη έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των κολυμβητών μας, η ομάδα έχει δουλέψει αρκετά και αυτή την χρονιά και ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή τα παιδιά να αγωνιστούν και να πετύχουν τους στόχους που έχουμε βάλλει. Επόμενος αγώνας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Παμπαίδων – Παγκορασίδων ΑΒ (ηλικίες 13 – 14 ετών) στον Βόλο στις 12-15/7 και Παίδων / Κορασίδων – Εφήβων / Νεανίδων στην Θεσσαλονίκη στις 19-22/7.
Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης που διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας στην μικρή και μεγάλη πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου της πόλης μας. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του ομίλου με ασφάλεια μαθαίνουν στα μικρά παιδιά τα μυστικά της κολύμβησης γνωρίζοντάς τους τον πιο ασφαλή και με τους ελάχιστουν τραυματισμούς τρόπο άθλησης. Παράλληλα μέσα από τις καλοκαιρινές σχολές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας επιλέγονται τα παιδιά που έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να ασχοληθούν με το άθλημα της κολύμβησης, εφ’ όσον το επιθυμούν και να στελεχώσουν το τμήμα επιλέκτων που αποτελεί και το “σκαλοπάτι” εισόδου στην προαγωνιστική ομάδα. Οι σχολές εκμάθησης θα συνεχίσουν την λειτουργία τους μέχρι τέλος Ιουλίου οπότε και το κολυμβητήριο θα σταματήσει την λειτουργία του προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας. Περιμένουμε λοιπόν και τον Ιούλιο τους μικρούς μας φίλους να τους μάθουμε τα μυστικά της κολύμβησης!!!!!! Για την εγγραφή στα προγράμματα απαραίτητα δικαιολογητικά: (α) αίτηση εγγραφής, (β) βεβαίωση παιδιάτρου. Πληροφορίες καθημερινά στην γραμματεία του τμήματος υγρού στίβου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κα. Κοσιφολόγου Σταυρούλα στον χώρο του κολυμβητηρίου 16:00 – 20:00.

 

Εκ του Δ.Σ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο