Ο Σκοπός μας

Κύριος σκοπός του Ομίλου είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες

  • Η καλλιέργεια, ανάπτυξη και προαγωγή του αθλητισμού –ιδιαίτερα του ναυταθλητισμού- και του αθλητικού πνεύματος.
  • Η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και αθλητών του και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων αυτών.
  • Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μετάδοση της αγάπης προς τη θάλασσα και τα ναυτικά αθλήματα.
  • H διάδοση της Ναυτικής ιστορίας της Ελλάδος
  • Η σύσφιξη των σχέσεων των μελών του και η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.»

Καλλιεργούμε την έννοια  του «ευ αγωνίζεσθαι» , κάτι πολύ πέρα από το να παίζει κανείς σύμφωνα με τους κανόνες,  περιλαμβάνοντας  την έννοια της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους και του να αγωνίζεται κανείς πάντοτε με το φίλαθλο πνεύμα.

Τα γεγονότα, αποδεικνύουν, ότι δεν μένουμε στις υποσχέσεις, αλλά προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε  τα όνειρα ταλαντούχων αθλητών μας.

Χαιρόμαστε να βοηθάμε τα παιδιά στην προσπάθειά τους να επιτύχουν διακρίσεις στον αθλητισμό και στη ζωή.

Οραμά μας και πυξίδα στις δραστηριότητές μας, είναι τα λόγια του σοφού της αρχαιότητας, Θαλή του Μιλήσιου, για τον ευτυχισμένο άνθρώπο «ο το μεν σώμα υγιής, την δε ψυχή εύπορος, τη δε φύσιν ευπαίδευτος» 

Μετάβαση στο περιεχόμενο