Προκήρυξη 12ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών 9/9/2023

12ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών

   Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν το 12ο κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών το Σάββατο 9/9/2023 στην παραλία Καλαμάτας (Ακτή ΝΟΚ) με αγώνες κολύμβησης 750μ και 1500μ. και αγώνα δρόμου 5km
   Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τη συνεργασία του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική νόσο “ΦΛΟΓΑ” και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”.
Συμμετέχουμε στον αγώνα με σύνθημα     Δώρισε την ευκαιρία για ζωή
                                                                  Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών
                                                                        και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν
Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ημερομηνία: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023
Τόπος: Παραλία Καλαμάτας- προλιμένας Ακτή ΝΟΚ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στις ιστοσελίδες του ΝΟΚ www.nok.gr  και του ΣΔΥΜ www.sdym.gr
Έναρξη εγγραφών: 16/08/2023.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Όσοι αθλητές θα συμμετέχουν μόνο στο αγώνισμα του τρεξίματος θα μπορούν να κάνουν την εγγραφής τους μέχρι τις 18:30

 

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5,00€
Ο σύλλογος Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος θα καταβάλλει το διπλό ποσό από αυτό που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές και θα αποδοθεί στο ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ:
16:00
Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μέχρι τις 17:00 έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, να παραλάβουν το νούμερό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

 Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο ένα ή και στα δύο αθλήματα. Σε όλους όσους συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Θα υπάρχει ιατρός αγώνα και Ναυαγοσωστική Κάλυψη.

    Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους.

   Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων αλλά και μετά θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης και εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών των αγωνιζομένων αλλά και των συνοδών.

 

 ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Κολύμβηση: όλα τα αγωνίσματα: ώρα 18:30

Αγώνας δρόμου 5km ώρα: 19:30

                                                                                                               ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
  
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Στην απόσταση των 750μ θα συμμετέχουν αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας καθώς και ενήλικες χωρίς δελτίο αλλά με ιατρική γνωμάτευση.  ΟΧΙ αθλητές αγωνιστικής ομάδας οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο στα 1500μ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
KIDS 9-12 ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΔΕΛΤΙΟ(750μ) μόνο
MEN1:13-18
MEN2 : 18-…….
WOMEN1 :13-18
WOMEN2: 18-…….
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 750μ-1500μ : Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10′ προς τη μικρότερη), από τη παραλία στο προλιμένα της Καλαμάτας.
Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι τριγωνική μήκους 750μ.

Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει.


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5km
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι, Ψαρρών, Ευαγγελιστρίας, Θεμιστοκλέους, Σαλαμίνος ,δεξιά στο λιμενοβραχίονα, αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο), Ψαρρών, προκυμαία και επιστροφή  στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη.

Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής.

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

20:15  Απονομές Επάθλων

20:45  Παράσταση Καραγκιόζη με θέμα «Ο καραγκιόζης αιμοδότης»

Μοιράσου το!
Μετάβαση στο περιεχόμενο