ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ & ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 14/1/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη σκακιστική εκδήλωση για το 2018 του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Διεξάχθηκε το τουρνουά μπλιτς “Γραφικές Τέχνες Γεωργ. Δικαίου” με την συμμετοχή 30 σκακιστών με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των τεσσάρων τουρνουά pul που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.
Στο τουρνουά “Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας” τις απονομές έκανε ο κος. Νίκος Τσιάλας. ‘Ελαβε το κύπελλο και χρυσό μετάλλιο ο Θοδωρής Τσεκούρας (8 βαθμοί), αργυρό μετάλλιο ο Πολυχρόνης Περράκης (5 βαθμοί) και το χάλκινο μετάλλιο η Μαρία Φράγκου (4 βαθμοί).
Στο τουρνουά “Βιβλιόπολις” τις απονομές έκανε ο εκπαιδευτικός και συγγραφλεας κος. Φίλιππος Παπαδημητρίου (για την κα. Δήμητρα Δημοπούλου). ‘Ελαβε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο ο Αλέξανδρος Κοντός (7 βαθμοί), αργυρό μετάλλιο ο Πέτρος Διαμαντέας (6 βαθμοί) και χάλκινο μετάλλιο ο Κώστας Σαραντόπουλος (5 βαθμοί).
Στο τουρνουά “Επαθλον” τις απονομές έκανε ο βοηθός διαιτητή κος. Μπούρας Πάνος (για τον κ. Νίκο Βλαχονικολό). ‘Ελαβε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο ο Ηλίας Αθανασόπουλος (6 βαθμοί), αργυρό μετάλλιο η Δέσποινα Παντελοπούλου (5,5 βαθμοί) και χάλκινο μετάλλιο ο Δραγώνας Γιώργος (5,5 βαθμοί).
Στο τουρνουά “Ο Λόφος της Σάντοβας” τις απονομές έκανε ο κος. Κωστέας Γιώργος. Ισοβάθμησαν στην 1η θέση οι Νικόλας Ταβουλαρέας και Κωνσταντίνος Κατσαρέας και ακολούθησε ο Σπυρόπουλος Παναγιώτης. Με βάση τα κριτήρια το κύπελλο σήκωσε ο Νικόλας Ταβουλαρέας και όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές πήραν αναμνηστικό μετάλλιο. Συμμετείχαν επίσης οι: Σίκαλης Παναγιώτης, Δραγώνας Σταμάτης, Σωτηράκος Κωνσταντίνος, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Κουντούρη Χριστίνα, Σχοινάς Σπύρος και Γιαννόπουλος Γιάννος.
Στο τουρνουά “Γραφικές Τέχνες Γεωργ. Ι. Δικαίου” τις απονομές έκανε ο “δάσκαλος” κος. Ηλιάδης Γιάννης. Χρυσό μετάλλιο απένειμε στον Διαμαντέα Πέτρο (8 βαθμοί), αργυρό στον Μπούρα Πάνο (8 βαθμοί) και χάλκινο στον Λιάκο Χρήστο και χρυσό στην 1η γυναίκα Φράγκου Μαρία.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Λούκα Μαριάνθη για την επιτυχία της στο διεθνές τουρνουά της Νίκαιας, αφού κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 200 συμμετοχών. Επίσης τιμήθηκε η Μαρίνα Μακροπούλου αφού κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Γυναικών.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου η έφορος έκοψε το 1ο κομμάτι στον Αγιο Βασίλη, το 2ο στο Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας, το 3ο στο Σκακιστικό Τμήμα, το 4ο στο Χρυσό Χορηγό ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. (κ. Στάθη Καρέλια), το 5ο στους θεσμικούς φορείς (Π.Ε. Μεσσηνίας και Δήμο Καλαμάτας), το 6ο κομμάτι σ’ όλους τους χορηγούς στο Σκακιστικό Τμήμα, το 7ο στα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας και όλα τα υπόλοιπα στους αθλητές και τις οικογένειές τους που παραβρέθηκαν.
Ο αθλητής της ακαδημίας που βρήκε το φλουρί κέρδισε ένα σετ σκακιέρας με τα κομμάτια.
Αντάλλαξαν όλοι ευχές για το 2018 και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό την προσπάθειά τους για την διάδοση και την αναβάθμιση του Σκακιστικού αθλήματος, αφού είναι το άθλημα που αποτελεί την βάση για την διαμόρφωση και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων μας και πρόληψη απέναντι στη μάστιγα της εποχής μας που είναι το αλτσχάιμερ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ!!!!

 

Εκ του Δ.Σ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο