ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΛΟΥΚΑΡΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Επέστρεψε από την Παγκόσμια Γυμνασιάδα όπου συμμετείχε με την Εθνική ομάδα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Λουκαρέα Σταυρούλα. Η καλαματιανή πρωταθλήτρια πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις πετυχαίνοντας την συμμετοχή της σε δύο τελικούς. Συγκεκριμένα με χρόνο 30”69 προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος 50ΥΠ όπου τερμάτισε στην 7η θέση με την ίδια επίδοση. Στα 4χ100 Μικτή Ομαδική στα προκριματικά η Ελλάδα με 4’19”36 προκρίθηκε στον τελικό (η επίδοση της Λουκαρέα ήταν 1’04”45) και στον τελικό η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 4’19”46 (η επίδοση της Λουκαρέα ήταν 1’04”55). Στο τρίτο αγώνισμα που συμμετείχε, στα 100ΥΠ, η Σταυρούλα έμεινε μακριά από την ατομική της επίδοση 1’03”96 και με χρόνο 1’06”28 κατετάγη 11η μένοντας εκτός τελικού. Εντυπωσιακή ήταν πάντως η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής αφού με τις εμφανίσεις των παιδιών κατέλαβε την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.
Στο Grand Prix Ακρόπολις θα συμμετέχει στις 11-13/5 η Σταυρούλα Λουκαρέα που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι. Η κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα αγωνιστεί στα 50, 100, 200ΥΠ. Πρόκειται για διεθνή συνάντηση με συμμετοχές από το εξωτερικό ενώ από την Ελλάδα μπορούν να συμμετέχουν όσων οι επιδόσεις είναι μέσα στις 40 καλύτερες ανά αγώνισμα.
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζουν την λειτουργία τους οι θερινές σχολές εκμάθησης κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του ομίλου. Για ακόμα μία χρονιά τα παιδιά της πόλης μας θα μάθουν τα μυστικά της κολύμβησης υπό την καθοδήγηση έμπειρών προπονητών, καθηγητών φυσικής αγωγής εξειδικευμένων στο υγρό στοιχείο με παιδαγωγική κατάρτιση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μάθουν να επιπλέουν στο νερό και να κάνουν τα πρώτα τους “κολυμβητικά βήματα” και σιγά – σιγά με επιπλέον δεξιότητες θα αρχίσουν να μαθαίνουν τα κολυμβητικά στυλ το ελέυθερο, το ύπτιο, το πρόσθιο, την πεταλούδα, θα γνωρίσουν το μαγευτικό κόσμο της κολύμβησης και θα μάθουν να σέβονται το νερό ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές της θάλασσας με ασφάλεια. Θα γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι στο νερό, το εντυπωσιακό water-polo (υδατοσφαίριση) που έχει προσφέρει τεράστιες διακρίσεις στην χώρα μας σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο παγκοσμίως και το οποίο ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες συμμετέχοντας σε εθνικά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Για την εγγραφή στα προγ΄ραμματα απαραίτητα διακιολογητικά (α) ιατρική βεβαίωση, (β) αίτηση εγγραφής η οποία δίδεται στον χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματεία των Τμημάτων Υγρού Στίβου κα. Κοσιφολόγου Σταυρούλα και ώρες 16:00 – 20:00.

 

Εκ του Δ.Σ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο